Ajankohtaista

Kasvatus-ilmoitus 2-22.png

Ohjeistus uusien käsikirjoituksien lähettämiseen Journal.fi-alustan kautta (PDF)

Kasvatus 1/21 saatavana avoimena julkaisuna nyt!

Kasvatuksen ensimmäisenä Journal.fi-alustalla julkaistu verkkolehti eli numero 1/21 on 12.5.2022 vapautunut vuoden embargosta avoimeksi julkaisuksi. Se on näin ollen maksutta luettavissa osoitteessa https://journal.fi/kasvatus/issue/archive

Kirjoita  Koulutuksen yksityistyminen -teemanumeroon (5/23)

Tähän Kasvatus-lehden teemanumeroon kutsutaan tutkimusartikkeleita, jotka tarkastelevat koulutuksen ja kasvatuksen instituutioiden yksityistymistä kasvatuksen ja koulutuksen eri tasoilla varhaiskasvatuksesta perusopetukseen, korkeakoulutukseen ja vapaaseen sivistystyöhön. Kutsumme kirjoittajia tarkastelemaan erilaisten teoreettisten ja käsitteellistysten potentiaalia yksityistymisprosessien ymmärtämisessä suomalaisessa kontekstissa. Lisäksi teemanumeroon kutsutaan lyhyempiä katsausartikkeleita sekä puheenvuoroja, kolumneja, kirja-arvioita, uutisia ja kongressikuvauksia aiheeseen liittyen. Ehdotukset lähetetään 31.5.2022 mennessä osoitteeseen sonja.kosunen(at)helsinki.fi. Lue lisää täältä.

Kirjoita  Kulttuurihistoriallinen toiminnan teoria ja formatiiviset interventiot kasvatustieteissä -teemanumeroon (3/23)

Tämän teemanumeron tavoitteena on tuoda yhteen viimeaikaista Suomessa tehtyä kulttuurihistorialliseen toiminnan teoriaan pohjautuvaa tutkimusta sekä formatiivisia interventioita ja Muutoslaboratorioita koskevia tutkimuksia kasvatustieteen saralta. Artikkelikäsikirjoitukset viimeistään 15.10.2022 osoitteeseen jaakko.hilppo(at)helsinki.fi. Otamme myös vastaan ehdotuksia lyhyiksi kirjoituksiksi, puheenvuoroiksi, kolumneiksi, kirja-arvioiksi, uutisiksi sekä kongressikuvauksiksi. Lue lisää täältä

Kasvatus on nyt Journal.fi-palvelussa

Kasvatus-lehti siirtyi vuoden 2021 aikana kotimaisten tiedelehtien yhteiseen Journal.fi-palveluun. Paperilehti ilmestyy edelleen, ja sen lisäksi numerosta 1/2021 alkaen lehdet julkaistaan verkossa. 

Henkilötilaajat ja Suomen kasvatustieteellisen seuran jäsenet voivat lukea verkkolehden heti sen ilmestyttyä. Lukeaksesi lehden rekisteröidy Journal.fi-palveluun täyttämällä rekisteröitymislomake. Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt, kirjaudu sisään. Linkki lehteen on https://journal.fi/kasvatus .

Lukemiseen tarvitaan maksukoodi, joka lähetetään henkilötilaajille ja Suomen kasvatustieteellisen seuran jäsenille sähköpostitse tai kirjeitse. Yhteisötilaajat ja kaikki muut lukijat pääsevät lukemaan lehden 12 kuukauden viiveellä. HUOM! Numero 1/21 aukeaa avoimeksi (Open access) poikkeuksellisesti vasta toukokuussa 2022.

 Tule mukaan tekemään laadukasta lehteä!

Kirjoita kirja-arvostelu tai ehdota arvosteltavaa kirjaa! Luitko juuri uuden teoksen, josta muidenkin olisi hyvä kuulla? Saitko teoksesta uutta tietoa tai ideoita opetukseen, vai koitko hyvän aiheen käsittelyn puutteelliseksi? Kasvatus-lehti ottaa mielellään vastaan kirja-arvioita uusista kasvatusalan julkaisuista – niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin. Kirja-arviot ovat mainio tapa vaikkapa jatko-opiskelijalle saada äänensä kuuluviin ja kokemusta kirjoittamisesta. Tai jos et itse ehdi arviota tekemään, vinkkaa toimitusta (kasvatus-toimitus@jyu.fi) mielenkiintoisesta kirjasta. Ideoita arvioitaviin kirjoihin ja ohjeet kirja-arvostelun tekemiseen löydät osoitteesta https://ktl.jyu.fi/fi/julkaisut/kasvatus/tee-kirja-arvio.

Kasvatus on Jufo 2 -tason lehti

Julkaisufoorumin lehtiluokitusta tarkastettiin keväällä 2012. Kasvatus-lehti on tällä hetkellä ainoana kotimaisena, suomenkielisenä lehtenä nostettu tasolle 2, joka on korkein taso, minkä suomenkielinen lehti voi saavuttaa. Tieteellisten seurain valtuuskunnan tekemään Julkaisufoorumiluokitukseen voit tutustua osoitteessa http://www.tsv.fi/julkaisufoorumi/.
 

Uusin numero

Uusimman lehden pääkirjoitus ja abstraktit luettavissa arkistosta.