Reijo Miettisen artikkelista Vuoden tiedeartikkeli 2019

Kasvatuksen toimitusneuvosto on valinnut Vuoden tiedeartikkeliksi 2019 Reijo Miettisen artikkelin "21. vuosisadan kompetenssit – OECD kasvatuksen kielen uudistajana" (Kasvatus 3/2019). Palkinto julkistettiin Kasvatustieteen päivien avajaisissa 15.12.2020 Helsingissä.

Lue lisää palkinnon perusteista ja aiemmista Vuoden tiedeartikkeleista täältä.

Kasvatus 50 vuotta: juhlalehti ja juhlaseminaari

Kasvatus-lehti täyttää tänä vuonna 50 vuotta. 192-sivuinen teemanumero juhlistaa tasavuosia lukupaketilla, johon sisältyy Kasvatuksen perinteisen sisällön lisäksi opetusministeri Li Anderssonin haastattelu. Ainutkertaisella päätoimittajien palstalla kuusi päätoimittajaa ja yksi pitkäaikainen toimitusneuvoston jäsen kertovat vuosistaan lehden parissa.

Kasvatuksen 50-vuotisjuhlaseminaari pidetään Kasvatustieteen päivillä ti 15.12. Koska päivät järjestetään etäkonferenssina, seminaariin voivat osallistua Kasvatustieteen päiville ilmoittautuneet.

Kasvatus-lehden 50-vuotisjuhlaseminaari "Kasvatustieteellisen tutkimuksen historiallinen merkitys ja uudet haasteet"

• Klo 12.15 avauspuheenvuoro: professori emeritus Risto Rinne, Kasvatuksen toimitusneuvoston pitkäaikainen puheenjohtaja
    • Klo 12.30 luento: professori Arto Jauhiainen, Kasvatuksen päätoimittaja 2012–2016
    • Klo 12.45 luento: yliopistonlehtori Jyri Lindén, Kasvatuksen toimitusneuvoston jäsen
    • Klo 13.00 paneelikeskustelu, moderaattorina professori Jaakko Kauko. Panelisteina professori, Suomen kasvatustieteellisen seuran puheenjohtaja Auli Toom, professori emeritus Hannu Simola sekä professori emeritus, Kasvatuksen entinen päätoimittaja Jouni Välijärvi
    • Klo 13.50 loppukommentit ja paneelin koonta: apulaisprofessori, Kasvatuksen päätoimittaja Janne Varjo sekä professori, Suomen kasvatustieteellisen seuran puheenjohtaja Auli Toom
    • Klo 14.00 yleisökysymyksiä ja keskustelua

Tule vierailevaksi toimittajaksi tekemään teemanumeroa!

Onko mielessäsi hyvä aihe Kasvatuksen teemanumeroksi 5/2022? Lähetä ehdotuksesi viimeistään 4.1.2021 osoitteeseen kasvatus-toimitus (at) jyu.fi.

Teemanumeroehdotus on noin kolmen sivun esitys, jossa kerrotaan seuraavat tiedot: tarkasteltava teema, sen rajaus ja aiheen merkitys; teemanumeron toimittajien tutkimus ja asiantuntijuus teeman parissa sekä kokemus toimittamisesta; kirjoittajakutsu eli kuvaus siitä, millaisia tekstejä teemanumeroon toivotaan.

Aiemmat teemat näet täältä: https://ktl.jyu.fi/julkaisut/kasvatus/teemanumerot.

Kasvatus siirtyy Journal.fi-palveluun ja muuttuu asteittain avoimeksi

Kasvatus-lehti siirtyy vuoden 2021 aikana kotimaisten tiedelehtien yhteiseen Journal.fi-palveluun. Paperilehti ilmestyy edelleen, ja sen lisäksi numerosta 1/2021 alkaen lehdet julkaistaan verkossa 12 kuukauden viiveellä. Tilaajat ja Suomen kasvatustieteellisen seuran jäsenet pääsevät lukemaan lehden ennen muita.

Tule mukaan tekemään laadukasta lehteä!

Kirjoita kirja-arvostelu tai ehdota arvosteltavaa kirjaa! Luitko juuri uuden teoksen, josta muidenkin olisi hyvä kuulla? Saitko teoksesta uutta tietoa tai ideoita opetukseen, vai koitko hyvän aiheen käsittelyn puutteelliseksi? Kasvatus-lehti ottaa mielellään vastaan kirja-arvioita uusista kasvatusalan julkaisuista – niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin. Kirja-arviot ovat mainio tapa vaikkapa jatko-opiskelijalle saada äänensä kuuluviin ja kokemusta kirjoittamisesta. Tai jos et itse ehdi arviota tekemään, vinkkaa toimitusta (kasvatus-toimitus@jyu.fi) mielenkiintoisesta kirjasta. Ideoita arvioitaviin kirjoihin ja ohjeet kirja-arvostelun tekemiseen löydät osoitteesta http://ktl.jyu.fi/julkaisut/kasvatus/tee-kirja-arvio.

Kasvatus on kakkostason lehti

Julkaisufoorumin lehtiluokitusta tarkastettiin keväällä 2012. Kasvatus-lehti on tällä hetkellä ainoana kotimaisena, suomenkielisenä lehtenä nostettu tasolle 2, joka on korkein taso, minkä suomenkielinen lehti voi saavuttaa. Tieteellisten seurain valtuuskunnan tekemään Julkaisufoorumiluokitukseen voit tutustua osoitteessa http://www.tsv.fi/julkaisufoorumi/.

Uusin numero

Uusimman lehden pääkirjoitus ja abstraktit luettavissa arkistosta.