Kasvatus 50 vuotta: juhlalehti ja juhlaseminaari

Kasvatus-lehti täyttää tänä vuonna 50 vuotta. 192-sivuinen teemanumero juhlistaa tasavuosia lukupaketilla, johon sisältyy Kasvatuksen perinteisen sisällön lisäksi opetusministeri Li Anderssonin haastattelu. Ainutkertaisella päätoimittajien palstalla kuusi päätoimittajaa ja yksi pitkäaikainen toimitusneuvoston jäsen kertovat vuosistaan lehden parissa.

Kasvatustieteen päivillä pidetään 50-vuotisjuhlaseminaari "Kasvatustieteellisen tutkimuksen historiallinen merkitys ja uudet haasteet". Seminaariin ajankohta ja ohjelma julkaistaan myöhemmin.

303180 lehti-ilmoitus kasvatustieteen päivät_digi_v3.jpg

Kaksi teemanumeroa etsii kirjoittajia

Moniulotteinen ohjaus -teemanumero (2/2021) nostaa esiin laadukasta suomalaista ohjauksen tutkimusta eri tieteenaloilta. Kasvatuksen dekontekstualisaatio -teemanumero (5/2021) kokoaa kasvatustieteen ja koulutuksen dekontekstualisaatioon liittyviä artikkelikäsikirjoituksia, lyhyempiä kirjoituksia, puheenvuoroja sekä kirja-arvioita.

Teemanumerokutsut kokonaisuudessaan löytyvät täältä.

Tule mukaan tekemään laadukasta lehteä!

Kirjoita kirja-arvostelu tai ehdota arvosteltavaa kirjaa! Luitko juuri uuden teoksen, josta muidenkin olisi hyvä kuulla? Saitko teoksesta uutta tietoa tai ideoita opetukseen, vai koitko hyvän aiheen käsittelyn puutteelliseksi? Kasvatus-lehti ottaa mielellään vastaan kirja-arvioita uusista kasvatusalan julkaisuista – niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin. Kirja-arviot ovat mainio tapa vaikkapa jatko-opiskelijalle saada äänensä kuuluviin ja kokemusta kirjoittamisesta. Tai jos et itse ehdi arviota tekemään, vinkkaa toimitusta (kasvatus-toimitus@jyu.fi) mielenkiintoisesta kirjasta. Ideoita arvioitaviin kirjoihin ja ohjeet kirja-arvostelun tekemiseen löydät osoitteesta http://ktl.jyu.fi/julkaisut/kasvatus/tee-kirja-arvio.

Kasvatus on kakkostason lehti

Julkaisufoorumin lehtiluokitusta tarkastettiin keväällä 2012. Kasvatus-lehti on tällä hetkellä ainoana kotimaisena, suomenkielisenä lehtenä nostettu tasolle 2, joka on korkein taso, minkä suomenkielinen lehti voi saavuttaa. Tieteellisten seurain valtuuskunnan tekemään Julkaisufoorumiluokitukseen voit tutustua osoitteessa http://www.tsv.fi/julkaisufoorumi/.

Uusin numero

Uusimman lehden pääkirjoitus ja abstraktit luettavissa arkistosta.