Ajankohtaista

Kasvatus-ilmoitus 2-22.png

TILAA KASVATUS - pysyt alan hermolla! 

Huom. uusitut kirjoittajaohjeet ! 

Ohjeistus uusien käsikirjoituksien lähettämiseen Journal.fi-alustan kautta 1.9. alkaen.


Kasvatuksen loppuvuosi 2022

Otamme myös vastaan ehdotuksia lyhyiksi kirjoituksiksi, puheenvuoroiksi, kolumneiksi ja kirja-arvioiksi Koronaviruspandemian vaikutukset kasvatukseen ja koulutukseen -teemanumeroon  31.10.2022 saakka.

Ehdota teemanumeroa vuodelle 2024. Ehdotukset toimitukseen (kasvatus-toimitus(at)jyu.fi) viimeistään 31.10.2022.

Kasvatus 1/21 & 2/21 saatavana avoimena julkaisuna !

Kasvatuksen ensimmäiset Journal.fi-alustalla julkaistut verkkolehdet eli numerot 1/21 ja 2/21 ovat vapautuneet vuoden embargosta avoimiksi julkaisuiksi. Molemmat maksutta luettavissa osoitteessa https://journal.fi/kasvatus/issue/archive. 

Kirjoita  Kulttuurihistoriallinen toiminnan teoria ja formatiiviset interventiot kasvatustieteissä -teemanumeroon (3/23) Aikaa jatkettu 15.11.2022 saakka!

Tämän teemanumeron tavoitteena on tuoda yhteen viimeaikaista Suomessa tehtyä kulttuurihistorialliseen toiminnan teoriaan pohjautuvaa tutkimusta sekä formatiivisia interventioita ja Muutoslaboratorioita koskevia tutkimuksia kasvatustieteen saralta. Artikkelikäsikirjoitukset viimeistään 15.11.2022 osoitteeseen jaakko.hilppo(at)helsinki.fi. Otamme myös vastaan ehdotuksia lyhyiksi kirjoituksiksi, puheenvuoroiksi, kolumneiksi, kirja-arvioiksi, uutisiksi sekä kongressikuvauksiksi. Lue lisää täältä

Kasvatus on nyt Journal.fi-palvelussa

Kasvatus-lehti siirtyi vuoden 2021 aikana kotimaisten tiedelehtien yhteiseen Journal.fi-palveluun. Paperilehti ilmestyy edelleen, minkä lisäksi numerosta 1/2021 alkaen lehdet julkaistaan verkossa. 

Henkilötilaajat ja Suomen kasvatustieteellisen seuran jäsenet voivat lukea verkkolehden heti sen ilmestyttyä. Lukeaksesi lehden rekisteröidy Journal.fi-palveluun täyttämällä rekisteröitymislomake. Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt, kirjaudu sisään. Linkki lehteen on https://journal.fi/kasvatus .

Lukemiseen tarvitaan maksukoodi, joka lähetetään henkilötilaajille ja Suomen kasvatustieteellisen seuran jäsenille sähköpostitse tai kirjeitse. Yhteisötilaajat ja kaikki muut lukijat pääsevät lukemaan lehden 12 kuukauden viiveellä. Huom. numero 5/21 aukeaa avoimeksi (open access) poikkeuksellisesti vasta helmikuussa 2023.

 Tule mukaan tekemään laadukasta lehteä!

Kirjoita kirja-arvostelu tai ehdota arvosteltavaa kirjaa! Luitko juuri uuden teoksen, josta muidenkin olisi hyvä kuulla? Saitko teoksesta uutta tietoa tai ideoita opetukseen, vai koitko hyvän aiheen käsittelyn puutteelliseksi? Kasvatus-lehti ottaa mielellään vastaan kirja-arvioita uusista kasvatusalan julkaisuista – niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin. Kirja-arviot ovat mainio tapa vaikkapa jatko-opiskelijalle saada äänensä kuuluviin ja kokemusta kirjoittamisesta. Tai jos et itse ehdi arviota tekemään, vinkkaa toimitusta (kasvatus-toimitus@jyu.fi) mielenkiintoisesta kirjasta. Ideoita arvioitaviin kirjoihin ja ohjeet kirja-arvostelun tekemiseen löydät osoitteesta https://ktl.jyu.fi/fi/julkaisut/kasvatus/tee-kirja-arvio.

Kasvatus on Jufo 2 -tason lehti

Julkaisufoorumin lehtiluokitusta tarkastettiin keväällä 2012. Kasvatus-lehti on tällä hetkellä ainoana kotimaisena, suomenkielisenä lehtenä nostettu tasolle 2, joka on korkein taso, minkä suomenkielinen lehti voi saavuttaa. Tieteellisten seurain valtuuskunnan tekemään Julkaisufoorumiluokitukseen voit tutustua osoitteessa http://www.tsv.fi/julkaisufoorumi/.
 

Uusin numero

Uusimman lehden pääkirjoitus ja abstraktit luettavissa arkistosta.