Kasvatus-lehden päätoimittajan tehtävä haettavana

Kasvatus-lehti on Suomen kasvatustieteellisen seuran tieteellinen julkaisu. Kasvatus-lehti on korkeatasoinen ja arvostettu vertaisarvioitu kasvatusalan julkaisu (JUFO2), jolla on keskeinen rooli suomalaisessa tieteellisessä keskustelussa ja tutkimustiedon välittämisessä. Kasvatus -lehti tehdään yhteistyössä Suomen kasvatustieteellisen seuran sekä Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen ja Avoimen tiedon keskuksen kanssa. Lehteä kehitetään jatkuvasti vastaamaan tieteellisen julkaisemisen uusiin vaatimuksiin, avoimuuteen sekä saavutettavuuteen.

Haemme Kasvatus-lehteen toista päätoimittajaa vastaamaan korkeatasoisesta julkaisutoiminnasta ja sen kehittämisestä vuoden 2022 alusta alkaen yhteistyössä lehden vastaavan päätoimittajan kanssa.

Kasvatus-lehden päätoimittaja

Päätoimittaja vastaa Kasvatus-lehden sisällöstä ja sen kehittämisestä kokonaisvaltaisesti. Hän tekee lehteä yhdessä vastaavan päätoimittajan, toimitusneuvoston ja kustannustoimittajan kanssa. Päätoimittajan paikka tarjoaa erinomaisen näkymän korkeatasoiseen suomenkieliseen kasvatustieteellisen tutkimuksen kenttään sekä mahdollisuuden vaikuttaa julkaisujen korkeaan tasoon.

Etsimme päätoimittajaksi professoria, apulaisprofessoria tai ansioitunutta dosenttia, jolla on avarakatseista näkemystä ja kokemusta kotimaisten ja kansainvälisten kasvatustieteellisten julkaisujen toimittamisesta ja käsikirjoitusten arvioinnista. Kasvatus-lehteä kehitetään parhaillaan digitaaliseksi ja avoimeksi julkaisuksi. Päätoimittajan sitoutuminen ja halu uudistaa Kasvatus-lehteä on erittäin tärkeää. Päätoimittajan tehtävä on kolmivuotinen (2022–2024). Uusi päätoimittaja työskentelee vastaavan päätoimittajan työparina. Tehtävästä maksetaan Kasvatustieteellisen seuran vuosittain vahvistama palkkio.

Hakeminen ja aikataulu

Tehtävään haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka toimitetaan 31.12.2021 mennessä Kasvatus-lehden toimitukseen osoitteella kasvatus-toimitus@jyu.fi. Hakemuksessa pyydetään kuvaamaan oma näkemys kyseisen julkaisufoorumin ja julkaisemisen kehittämisestä sekä omat ansiot tieteellisen julkaisemisen alueella. Hakemukseen pyydetään liittämään ansioluettelo ja julkaisuluettelo.

Tiedustelut: Kasvatus-lehden vastaava päätoimittaja professori Kirsi Pyhältö (kirsi.pyhalto@helsinki.fi) tai toimitusneuvoston puheenjohtaja professori Risto Rinne (rinne@utu.fi).

Kasvatus on nyt Journal.fi-palvelussa

Kasvatus-lehti siirtyy vuoden 2021 aikana kotimaisten tiedelehtien yhteiseen Journal.fi-palveluun. Paperilehti ilmestyy edelleen, ja sen lisäksi numerosta 1/2021 alkaen lehdet julkaistaan verkossa.

Henkilötilaajat ja Suomen kasvatustieteellisen seuran jäsenet voivat lukea verkkolehden heti sen ilmestyttyä. Lukeaksesi lehden rekisteröidy Journal.fi-palveluun täyttämällä rekisteröitymislomake. Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt, kirjaudu sisään. Linkki lehteen on https://journal.fi/kasvatus .

Lukemiseen tarvitaan maksukoodi, joka lähetetään henkilötilaajille ja Suomen kasvatustieteellisen seuran jäsenille sähköpostitse tai kirjeitse. Yhteisötilaajat ja kaikki muut lukijat pääsevät lukemaan lehden 12 kuukauden viiveellä.

Kirjoita Tiedostava taidekasvatus -teemanumeroon!

Kasvatuksen teemanumeron 2/2022 aiheena on tiedostava taidekasvatus. Teemanumeron tavoitteena on esitellä tutkimusta, jonka avulla lasten, nuorten ja aikuisten jatkuvaa ja elinikäistä kasvua ja oppimista tuetaan taide- ja taitokasvatuksen näkökulmasta. Teemanumero tarkastelee taidekasvatuksen tutkimusta myös suhteessa globaaliin ja kulttuurisesti moninaistuvaan maailmaan, jossa ekologiset ongelmat haastavat ihmiskeskeistä maailmankuvaa. Tieteellisten artikkelien dl on 31.8.2022. Lue lisää täältä.

Tule mukaan tekemään laadukasta lehteä!

Kirjoita kirja-arvostelu tai ehdota arvosteltavaa kirjaa! Luitko juuri uuden teoksen, josta muidenkin olisi hyvä kuulla? Saitko teoksesta uutta tietoa tai ideoita opetukseen, vai koitko hyvän aiheen käsittelyn puutteelliseksi? Kasvatus-lehti ottaa mielellään vastaan kirja-arvioita uusista kasvatusalan julkaisuista – niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin. Kirja-arviot ovat mainio tapa vaikkapa jatko-opiskelijalle saada äänensä kuuluviin ja kokemusta kirjoittamisesta. Tai jos et itse ehdi arviota tekemään, vinkkaa toimitusta (kasvatus-toimitus@jyu.fi) mielenkiintoisesta kirjasta. Ideoita arvioitaviin kirjoihin ja ohjeet kirja-arvostelun tekemiseen löydät osoitteesta https://ktl.jyu.fi/fi/julkaisut/kasvatus/tee-kirja-arvio.

Kasvatus on Jufo 2 -tason lehti

Julkaisufoorumin lehtiluokitusta tarkastettiin keväällä 2012. Kasvatus-lehti on tällä hetkellä ainoana kotimaisena, suomenkielisenä lehtenä nostettu tasolle 2, joka on korkein taso, minkä suomenkielinen lehti voi saavuttaa. Tieteellisten seurain valtuuskunnan tekemään Julkaisufoorumiluokitukseen voit tutustua osoitteessa http://www.tsv.fi/julkaisufoorumi/.

Uusin numero

Uusimman lehden pääkirjoitus ja abstraktit luettavissa arkistosta.