Ajankohtaista

 

KASVATUS_ktpaivat_mainos_05.jpg

 

Kirjoita Tiedostava taidekasvatus -teemanumeroon!

Kasvatuksen teemanumeron 2/2022 aiheena on tiedostava taidekasvatus. Teemanumeron tavoitteena on esitellä tutkimusta, jonka avulla lasten, nuorten ja aikuisten jatkuvaa ja elinikäistä kasvua ja oppimista tuetaan taide- ja taitokasvatuksen näkökulmasta. Teemanumero tarkastelee taidekasvatuksen tutkimusta myös suhteessa globaaliin ja kulttuurisesti moninaistuvaan maailmaan, jossa ekologiset ongelmat haastavat ihmiskeskeistä maailmankuvaa. Tieteellisten artikkelien dl on 31.8.2022. Lue lisää täältä.

Kasvatus siirtyy Journal.fi-palveluun ja muuttuu asteittain avoimeksi

Kasvatus-lehti siirtyy vuoden 2021 aikana kotimaisten tiedelehtien yhteiseen Journal.fi-palveluun. Paperilehti ilmestyy edelleen, ja sen lisäksi numerosta 1/2021 alkaen lehdet julkaistaan verkossa 12 kuukauden viiveellä. Tilaajat ja Suomen kasvatustieteellisen seuran jäsenet pääsevät lukemaan lehden ennen muita.

 

 Tule mukaan tekemään laadukasta lehteä!

Kirjoita kirja-arvostelu tai ehdota arvosteltavaa kirjaa! Luitko juuri uuden teoksen, josta muidenkin olisi hyvä kuulla? Saitko teoksesta uutta tietoa tai ideoita opetukseen, vai koitko hyvän aiheen käsittelyn puutteelliseksi? Kasvatus-lehti ottaa mielellään vastaan kirja-arvioita uusista kasvatusalan julkaisuista – niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin. Kirja-arviot ovat mainio tapa vaikkapa jatko-opiskelijalle saada äänensä kuuluviin ja kokemusta kirjoittamisesta. Tai jos et itse ehdi arviota tekemään, vinkkaa toimitusta (kasvatus-toimitus@jyu.fi) mielenkiintoisesta kirjasta. Ideoita arvioitaviin kirjoihin ja ohjeet kirja-arvostelun tekemiseen löydät osoitteesta http://ktl.jyu.fi/julkaisut/kasvatus/tee-kirja-arvio.

 

Kasvatus on Jufo 2 -tason lehti

Julkaisufoorumin lehtiluokitusta tarkastettiin keväällä 2012. Kasvatus-lehti on tällä hetkellä ainoana kotimaisena, suomenkielisenä lehtenä nostettu tasolle 2, joka on korkein taso, minkä suomenkielinen lehti voi saavuttaa. Tieteellisten seurain valtuuskunnan tekemään Julkaisufoorumiluokitukseen voit tutustua osoitteessa http://www.tsv.fi/julkaisufoorumi/.
 

Uusin numero

Uusimman lehden pääkirjoitus ja abstraktit luettavissa arkistosta.