PISA-keskustelu Helsingin Kirjamessujen Tiedetorilla 29.10.

Tervetuloa seuraamaan PISA 2018: Lukutaito ja opinpolut -paneelia Kirjamessujen Tiedetorin Kruununhaka-lavalla pe 29.10 klo 14.00–14.30. Uusimman PISA 2018 -aineistoa hyödyntävän julkaisun kirjoittajat pohtivat muun muassa digitekstien vaikutusta lukutaitoon, lukutaidon merkitystä koulunkäynnille sekä taitotasoltaan ja taustaltaan erilaisten nuorten koulupolkuja.

Kirja21_OlemmeMukana_1080x1080.jpgLukutaito on pohja opiskelulle ja näin ollen merkittävä tekijä niin perusopetuksessa kuin jatko-opinnoissakin. Opetusvelvollisuuden laajentaminen nostaa esiin kysymyksiä nuorten osaamistarpeista, -tavoitteista ja oppisisällöistä.

Uusimman PISA 2018 -aineistoa hyödyntävän julkaisun kirjoittajat pohtivat muun muassa digitekstien vaikutusta lukutaitoon, lukutaidon merkitystä koulunkäynnille sekä taitotasoltaan ja taustaltaan erilaisten nuorten koulupolkuja. Keskustelun avainsanoja ovat lukutaito, elinikäinen oppiminen, oppimisen tuki ja oppilaiden ohjaus

Keskustelemassa PISA 2018 -tutkimuksen pääraportin kirjoittajista lukutaitotutkija Kaisa Leino, ohjausalan dosentti Raimo Vuorinen ja erityisopetuksen asiantuntija Ninja Hienonen. Haastattelijana koulutuksen ja arvioinnin ammattilainen, rehtori Najat Ouakrim-Soivio.

Järjestäjä: Suomen kasvatustieteellinen seura ja Koulutuksen tutkimuslaitos.

Lisätietoja:
Tiedetori -  Perjantai 29.10.2021
Helsingin Kirjamessut