Kansainväliset kumppanit

PAEDEIA
Euroopan Unioni on myöntänyt Lifelong Learning -ohjelmasta 300 000 euron rahoituksen PAEDEIA-hankkeelle, jossa kehitetään hyviä käytänteitä uusien opettajien tukemiseksi. Mukana hankkeessa on yliopistoja ja kouluja seitsemästä Euroopan maasta. Jyväskylän yliopiston KTL ja OKL toteuttavat hankkeen suomalaisen osuuden yhteistyössä muuramelaisen Mäkelänmäen koulun ja jyväskyläläisen Pohjanlammen koulun kanssa. Kolmivuotinen (2012-15) hanke liittyy läheisesti kansallisen Osaava Verme -verkoston toimintaan. Lisätietoa palkista vasemmalla.

Charles Sturt University
Osaava Verme tekee tutkimusyhteistyötä australialaisen Charles Sturt -yliopiston kanssa. Tarkoituksena on toimintatutkimuksen tapaan kehittää ja tutkia vertaisryhmämentoroinnin sovelluksia Suomessa ja Australiassa. CSU:n edustajana hankkeessa on professori Stephen Kemmis.

NQT-COME
NQT-COME (2009-12), on kansainvälinen yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on tutkia ja kehittää tukea työnsä alkuvaiheessa oleville opettajlle. Sen rahoittaa Nordplus Horizontal -ohjelma. Verkostoon kuuluu opettajankouluttajia, tutkijoita, opetusalan ammattijärjestöjen ja kuntien edustajia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Virosta.

INNOTE
Induction for Novice Teachers on yhteistyöhanke, joka tukee nuoria opettajia induktiovaiheessa. Sen suomalaisena patrnerina on Itä-Suomen yliopisto, jonka edustajia on myös Osaava Verme -verkostossa.