Susicampus.fi opastaa koripallotaitoja pelaajille ja valmentajille (Suomen Koripalloliiton tiedote 6.8.2014)

Suomen Koripalloliiton ja Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen yhteistyönä on valmistunut Susicampus.fi -sivusto, josta löytyy ohjeita ja opastusta koripalloilun eri osa-alueiden harjoittelemiseen. Peda.net -kouluverkkoon rakennetun sivuston idea on tarjota lapsille, nuorille, opettajille ja valmentajille tietoa ja käytännön vinkkejä koripalloharjoitteluun kootusti yhdestä paikasta. Jatkossa Susi Campuksen on määrä toimia myös Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristönä.

Sivustosta löytyy mm. video-ohjeita eritasoisille pelaajille koripallon perustaitojen omatoimiseen harjoitteluun.  Valmentajille ja opettajille sivusto tarjoaa käytännön vinkkejä oppituntien ja harjoitusten pitämiseen. Oppilaille löytyy sivuilta vaikkapa hauskoja vihjeitä motoristen perustaitojen kehittämiseen koripallon avulla. Tällä osiolla sivujen tekijät haluavat vastata samalla myös tulevaan uudistukseen liikunnan opetussuunnitelmassa, jossa lajien sijasta halutaan kehittää fyysisiä ominaisuuksia ja motorisia perustaitoja.

Miesten koripallomaajoukkueen pelaajat ovat mukana erityisesti osiossa ”Susijengin leipäliikkeet”, jossa tähtipelaajamme esittelevät videoiden avulla erityisosaamistaan koripalloparketilla. Teemu Rannikon, Petteri Koposen ja monien muiden ”susijengiläisten” taidonnäytteet toimivat hyvänä mallina kaikille harrastajille.

Susicampus.fi -sivustoa päivitetään jatkuvasti ja jatkossa mm. videomateriaalia pyritään ottamaan entistä enemmän mukaan sivustolle, toteaa sivuston sisällön suunnittelusta vastannut Koripalloliiton nuorten olympiavalmentaja Jussi Räikkä.

Liiton koulutusvastaavana toimiva Räikkä odottaa myös tulevaa syksyä, jolloin Susi Campuksesta on tarkoitus luoda koripallon valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen oppimisympäristö. 

- Tällöin kaikki koripallovalmentajamme saataisiin mukaan myös sivuston sisällönsuunnitteluun ja jakamaan valmennusosaamistaan mahdollisimman laajasti toisilleen sekä myös liikunnanopettajille kouluihin, jatkaa Räikkä.

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann näkee yhteydet juuri kouluihin erityisen tärkeäksi.

– Koulujen liikuntatunneilla on mahdollisuus herättää lasten kiinnostus koripalloa kohtaan. Tätä asiaa haluamme Koripalloliiton puolesta tukea kaikin mahdollisin keinoin. Susicampus.fi-sivusto on yksi osa tätä toimintaamme, toteaa Dettmann.

Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen hallinnoima Peda.net -kouluverkko on käytössä laajasti maamme kouluissa.

- Oppimisympäristötoimittajana etsimme yhteistyökumppaniksemme koulujen toimintaa eri tavoin tukevia tahoja. Susicampus.fi –sivusto on erinomainen päänavaus tällaiselle toiminnalle, kertoo Jouko Jokinen Koulutuksen tutkimuslaitokselta.

Susi Campukseen voit tutustua osoitteessa www.susicampus.fi.

Lisätietoja: