Koulutuksen tutkimuslaitos

Kansallinen matematiikkapäivä 25.4.2017

Milloin 25.04.2017
alkaa 09.30 loppuu 15.15
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

 

Matematiikkapäivän paikat ovat täynnä, mutta tilaisuutta voi seurata netissä suorana (klo 9.30 alkaen) ja tallenteena. Linkki tilaisuuden seuraamiseen löytyy tapahtumapäivänä Karvin verkkosivuilta www.karvi.fi.

 

Tuoreet tutkimus- ja arviointitulokset kertovat ongelmista matematiikan kansallisessa osaamisessa: Suomalaisnuorten tulokset ovat pudonneet. Osaamiserot kasvavat, eikä koulutusjärjestelmä tasoita kotitaustojen luomia eroja. Kiinnostuksen puute matematiikkaa kohtaan rajoittaa erityisesti tyttöjen jatko-opinto- ja uramahdollisuuksia. Samaan aikaan työelämä tarvitsee matematiikan osaajia kehityksessä mukana pysymiseksi.

Tilanteeseen etsitään nyt ratkaisuja tutkimuksen, arvioinnin, koulutuksen ja työelämän yhteistyöllä kansallisessa matematiikkapäivässä.

Aika: tiistai 25.4.2017 klo 9.00–15.15
Paikka: opetus- ja kulttuuriministeriö

Järjestäjät:   

  • Koulutuksen tutkimuslaitos (KTL, Jyväskylän yliopisto)
  • Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi)
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM)

Matematiikan oppimistuloksia ja osaamista tarkastellaan matematiikkapäivän aikana KTL:n toteuttamien kansainvälisten arviointitutkimusten (PISA ja TIMSS) ja Karvin toteuttamien kansallisten arviointien valossa. Lisäksi kuullaan opettajankoulutuksen ja työelämän (muun muassa EK, Kuntaliitto, OAJ, SAK, STTK ja Teknologiateollisuus ry) alustuksia ja kommenttipuheenvuoroja sekä pohditaan matematiikan opiskelua muun muassa tyttöjen näkökulmasta.

Tutustu seminaarin ohjelmaan.

 

Lisätietoja:

apulaisprofessori Juhani Rautopuro, juhani.rautopuro@jyu.fi, puh. 040 805 4936, Koulutuksen tutkimuslaitos, Jyväskylän yliopisto

tiedottaja Virpi Pietiläinen, virpi.pietilainen@karvi.fi, puh. 029 533 5520, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

 

Jaa |