Nainen, 32, päätti olla työhaastattelussa avoin, mutta se jäi viimeiseksi kerraksi – raskaussyrjintä rehottaa yhä Suomessa

Hämmennys, epäusko. Sitten heti perään harmi ja pettymys.

Kaikki ei mennyt ihan oikein, oli 32-vuotias kasvatustieteiden maisteri ajatellut, kun hän oli päättänyt puhelun Kelan rekrytoijan kanssa. Nainen oli muutamaa viikkoa aiemmin käynyt työhaastattelussa Kelan toimeentulotukihakemusten käsittelijäksi. Haastattelu oli mennyt hänestä hyvin. Nyt hän oli soittanut perään kysyäkseen, oliko päätökset jo tehty.

– Sain kuulla, että minua ei oltu valittu, joten kysyin perusteita oman kehittymiseni vuoksi. Kelasta sanottiin, että profiilissani vaikutti heistä liikaa se, että minulla oli ollut tauko työelämästä. Koulutukseni puolesta olisin soveltunut tehtävään, kertoo jyväskyläläislähtöinen nainen, joka oli ollut reilun vuoden pienen lapsensa kanssa kotona.

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä on merkittävä ongelma työelämässä, ilmeni tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaran eduskunnalle joulukuussa luovuttamasta lausunnosta. Tasa-arvovaltuutetun mukaan raskaana olevien määräaikaisten työsuhteiden kestoa rajoitetaan, työhön paluu on vaikeaa ja työhaastatteluissa kysytään asiattomia kysymyksiä.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Keskisuomalaisen sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 17 €/kk

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä KSML.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.